Routebeschrijving

Op een veilige manier naar het Meivuur


Het Meivuur vindt plaats in het Vlaams-Brabantse Overijse en is te vinden op het Nijvelsebaan 190 in 3090 Overijse. De gemeente Overijse ligt tussen Brussel en Leuven en is makkelijk bereikbaar. Als je met de wagen komt kan je het beste parkeren op de grote parkings in de omliggende gemeentes. Bekijk hiervoor het onderdeel mobiliteit. De volledige feestsite is immers autovrij.


Met de wagen (kiss & ride)

  • Kom je uit de richting van Waterloo, neem dan de Brusselse buitenring en volg de richting Namen/Luxemburg. Rij de snelweg E411 op richting Namen en neem op die E411 de afslag nummer 3 ‘Terhulpen’. Eens de afrit genomen, ga je naar links. De eerste straat rechts sla je in (Nijvelsebaan). Het Meivuur bevindt zich op deze baan aan de rechterkant.
  • Kom je uit de richting van Zaventem, neem dan de Brusselse binnenring richting E411/Namen. Rij aan de afslag Leonard de E411-snelweg op richting Namen/Luxemburg en neem op de E411 de afslag nummer 3 ‘Terhulpen’. Eens de afrit genomen, ga je naar links. De eerste straat rechts sla je in (Nijvelsebaan). Het Meivuur bevindt zich op deze baan aan de rechterkant.
  • Kom je uit de richting van Leuven, neem dan de Sint-Jansbergsteenweg/N253 richting Overijse (+/-18km). In centrum Overijse sla je links af op de Waversesteenweg/N4 richting Waver. Aan de rode lichten sla je links af de Nijvelsebaan op. Het Meivuur bevindt zich op deze baan aan de rechterkant.


Met de bus

  • Vanuit Leuven Station, neem bus ‘395’ richting Hoeilaart of Groenendaal, stap af aan de halte ‘Overijse Stationsplein’. Dit is op wandelafstand van de oude Meivuursite (Begijnhofplein) waar een shuttlebus rijdt naar Kamp Kwadraat.
  • Vanuit Brussel aan de halte Herman Debroux (bereikbaar met de Metro), neem bus ‘344’ Hamme-Mille of bus ‘348’ Etterbeek – La Hulpe, stap af aan de halte ‘Overijse De Leegheid’. Wandel naar het Begijnhofplein en neem daar de gratis bus naar het Meivuur.
  • Vanuit Zaventem en omgeving, neem bus ‘830’ richting Groenendaal of Overijse, stap af aan de halte ‘Overijse De Leegheid’. Wandel naar het Begijnhofplein en neem daar de gratis bus naar het Meivuur.

Gratis busvervoer Zoals ieder jaar zullen er ook gratis speciale Meivuurbussen rijden tussen de verschillende omliggende gemeenten. Een overzicht en plan vind je hier.